Pages

Monday, May 30, 2011

Vettel conquers Monaco in incident filled race

Vettel roars to sixth win of the season at Monaco
Reigning Formula One World Champion, Sebastian Vettel has won the Monaco GP ahead of Ferrari's, Fernando Alonso & McLaren's, Jenson Button.

The race was filled with incidents and was red flagged on lap 69 and resumed 21 minutes later. The red flag did in a way saved Vettel from being caught by Alonso and Button as the tires on his Red Bull Sauber were starting to wear out and in need of a pit stop. However, with the red flag, Vettel changed his tires during the suspension and lead all the way to the chequered flag.

Vettel now leads the drivers standings with 143 points ahead of Lewis Hamilton of McLaren Mercedes on 85 points. Meanwhile, Vettel's team, Red Bull Racing leads the Constructors Championship with 222 points, followed by McLaren-Mercedes on 161 points.

The next race will be in Montreal in two weeks time.

Sunday, May 29, 2011

Barca menang UCL 2011

FC Barcelona menjadi juara UEFA Champions League 2011 selepas mengalahkan Manchester United 3 - 1. Perlawanan akhir di Stadium Wembley ini menyaksikan Pedro membuka jaringan sebelum jaringan Wayne Rooney menyamakan kedudukan sebelum separuh masa.

Pada separuh masa kedua, Barcelona meneruskan penguasaan dan hasilnya jaringan dari Pemain Terbaik Dunia, Lionel Messi pada minit ke-54. Ruang dan masa yang terlalu banyak yang di berikan kepada Messi menjemputnya untuk merembat deras dengan kaki kirinya.

Pada minit ke-69, David Villa menutup terus peluang United untuk merapatkan jurang apabila Villa menjaringkan gol dan menjadikan 3-1.

2011 UEFA Champions League Final


Who's gonna win it? Manchester United, the English champions or the La Liga champions, FC Barcelona? Cannot wait for the match to start.

I personally am a United supporter so I am hoping Giggsy scores in this match and United go on to win it and give Edwin van der Saar the opportunity to leave on a high note.

Come on United!! Glory Glory Man Utd!!!
 
Manchester United lineup:
van der sar, Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra, Park ji Sung, Giggs, Valencia, Carrick, Rooney & Hernandez


FC Barcelona lineup:
Valdes, Mascherano, Abidal, Alves, Pique, Busquets, Iniesta, Xavi, Pedro, Villa, Messi

Friday, May 27, 2011

Duit RM 20 akan kembali selepas 16 tahun

Duit RM 20 lama
Hari ini Bank Negara mengumumkan akan kenalkan semula duit kertas RM 20. Kali terakhir RM 20 di gunakan pada 1995. Tujuan di perkenalkan semula ialah untuk merapatkan jurang di antara duit kertas RM 10 dan RM 50.

Siapa yang ada duit kertas RM 20 ni memang bertuah sebelum ni sebab dah jadi collectors item. Siap ada orang nak beli berkali ganda lebih dari nilai RM 20. Memang susah nak dapat. Duit syiling emas RM1& RM 2 kertas pun jadi collectors item sebab dah tak di gunakan.

P/s: Suka kumpul duit kat bank, ASB & Unit Trust

Thursday, May 26, 2011

Perang psychology di Al-Ikhsan Factory Store

Nike Navarro Low

Tadi sempat pergi melawat Al-Ikhsan Factory Store. Terus nampak kasut ni, sekali sarung saja terus muat. 

Panggil pembantu kedai "Adik, tolong amik size 9". Adik tu datang balik kata "Ini last pair untuk size ni lah, bang". Taktik bagus budak ni. Dia cakap macam tu supaya aku beli terus. Tapi dia tak tahu aku lagi bijak. Aku pun terus jawab, "Okay, saya amik ajelah yang ini". Sekali lirikan kad kredit RHB, sepasang kasut yang selesa ini milik aku. Oh yeah, harga dia 129 ringgit saje. Steal!

Terkedu budak tu akibat perang psychology aku tu. Dia cuba buat comeback dengan tanya, "Nak pakai terus ke bang?" Aku pun tepis, " Taklah dik. Balik nanti saya pakai.". Aku menang. Hadiahnya? Kasut baru Nike Navarro Low.


Bertapak merah garang


Last thing you'll see when I walk past you


P/s: Tiada sesiapa yang tercedera atau terkorban semasa perang psychology tadi.

Wednesday, May 25, 2011

What would you guys do?



Circled the area a few times for a parking spot and found this very intelligent and expert driver that had parked his car with the selfishness level of a kindergarten.

What would you guys do if you were me?

Tuesday, May 24, 2011

Kaisan dah dapat lesen



Letihlah aku mengejar Kaisan lepas ni. Jalan pun dah laju, tunggu bila dah mula berlari....aya caramba!!

P/s: Seronok tengok dia membesar dan melalui stages dia membesar.

Who says blogging is a waste of time?

Courtesy of eyriqazz.com

With the rising living cost these day, most of us try to find ways to obtain extra income. But the trick is, how to obtain more income while enjoying what we do? Most of us have our daily jobs that we already hate. If we don't do our day jobs, then we don't eat. It's simple as that.Those that do what they love and make a living out of it, I hate you guys. No, just kidding. Well, I'm not. I do really HATE you guys.

www.eyriqazz.com
Nuffnang's featured blogger for May, Eyriqazz just achieved earnings of RM4k for May. You can read his entry on this here.

I have been reading his blog quite some time now and I find him to be an honest, clear and friendly blogger. His entries makes his readers part of his experiences and also informative. On top of that, he always get invitations for Nuffnang events.

He is surely proof that it pays to blog. Other bloggers that are known to be paid well and are considered celebrity bloggers are Red Mummy, Kenny Sia and Hanis Zalikha to name a few.

But blogging is first and foremost must be done with passion and interest. If driven by the monetary side of it, then you won't go far.

Kanak-kanak meninggal selepas "tertinggal" di dalam kereta hampir sejam

Arwah Nur Izyan Natasya @ Aisyah Iskak

Beristighfar aku berulang kali lepas aku mendengar berita in di radio. Terus terbayang kepada anak aku bila memikirkan anak kecil itu kepanasan dan sesak nafas. Berita mengenai kematian adik Nur Izyan Natasya, 3 tahun di Machang akibat ayahnya terlupa yang anak malang ini berada dalam kereta selepas hampir sejam di dalam kereta membuatkan aku tersedar kembali akan tanggungjawab terhadap keselamatan anak-anak.

Ini adalah ketentuan Allah. Kita sebagai hamba-Nya harus redha dengan kejadian ini. Mungkin ini juga peringatan kepada ibu bapa yang lain untuk lebih memberikan perhatian kepada  keselamatan anak-anak.

Aku pernah tengok seorang ayah dengan kasualnya mengejar anak yang sedang berlari di tengah jalan di parking lot Giant Kota Damansara sambil emaknya menjerita nama anak. Nyaris-nyaris kena langgar dengan kereta yang datang. Aku hanya mampu menggeleng kepala saja. Kalau di tegur nanti, mahu jadi kes polis.

Terfikir beberapa benda aku boleh lakukan dengan lebih baik untuk menjaga keselamatan anak aku seperti menggunakan "child-lock" pada pintu kereta, mengunci pintu balkoni, mengelakkan barang-barang kecik dan halus dari di masukkan dalam mulut.

Walaubagaimanapun, kita sebagai manusia hanya berusaha dan bertawakal. Allah yang Maha Menentukan. Mari kita sedekahkan al-Fatihah pada arwah adik Nur Izyan Natasya. Al-Fatihah.

(Berita lebih terperinci klik sini

Friday, May 20, 2011

Once you go BLACK, you never go BACK.


Tune Talk is now Blackberry ready. Introducing itself to the Blackberry service market segment with the tag line "Once you go BLACK, you never go BACK", Tune Talk is also coming in with some competitive daily & monthly rates for its subscribers.

Daily rates are RM 1.50 and monthly rates are RM 40. The rates allows Tune Talk subscribers to use Blackberry services and data with unlimited usage. The rates might not be the cheapest in the land but subscribing to Tune Talk is worthwhile when you see that their rates for call, sms & data. The respective rates are 16 sen/minute for call, 5 sen per sms & 5 sen/1MB for data.

Current Tune Talk subscribers need to call Tune Talk Customer Care Centre by calling 13100 to find out whether their current sim card can subscribe to the Blackberry service. 

More information on Tune Talk Blackberry services can be found at www.tunetalk.com

Thursday, May 5, 2011

Twitter komen dari YAB Perdana Menteri Malaysia tentang kenaikan harga RON 97

Aku dia antara followers YAB Perdana Menteri kita di Twitter. Ini antara "tweet" beliau apabila ada yang merungut tentang kenaikan harga minyak RON 97.

Ada betul juga tweet ini sebab kalau pakai kereta-kereta biasa, boleh saja pakai minyak RON 95. Ada betul?

RON 97 naik lagi



Mulai 5 May 2011, harga RON 97 akan naik menjadi RM 2.90 seliter. Kenaikan sebanyak 20 sen ini adalah mengikut kenaikan harga minyak pasaran dunia. Harga bagi RON 95 & minyak diesel masih kekal pada harga RM 1.90 seliter dan RM 1.80 seliter.

Sunday, May 1, 2011

Pippa stole Kate's thunder?

After the dust had settled on the royal wedding on Friday, a new star has been formed. Well, it was not on purpose. Some people are saying that Kate's (or now Catherine's) sister, Pippa Middleton might have stole her older sister's thunder on her big day.

This might be hard to be done as not every day you can say you are marrying a prince but Pippa might have done it. You be the judge.

Anak saya, Muhammad Kaisan sudah 1 tahun!

Muhammad Kaisan is now 1 year old!!!
Alhamdulillah. Kaisan sudah berumur 1 tahun pada 25hb April yang lepas. Sekejap rasanya setahun berlalu. Masih ingat lagi pada jam 6:55 pagi aku melihat dia & terus meng-azankan dia.

Hari pertama Kaisan bersama kami

Pada Muhammad Kaisan, ayah & mama mendoakan Kaisan menjadi hamba Allah yang taat, beriman & bertakwa. Seorang anak yang soleh, menghormati dan menyayangi.

Kaisan sekarang
Gambar- gambar dari birthday party Kaisan. Happy birthday Kaisan!

Maksu Amanina bermain sibuk menyusun belon

Makan-makan sikit


Hadiah-hadiah dari kawan-kawan & family. Terima kasih!

Kaisan mula membuka hadiah

Dah dapat hadiah toys baru, takde nak tengok kiri kanan dah

Kaisan melayan kawan-kawan yang datang. Good boy!

Justin Bieber: My World Tour 2011 (Malaysia) Pictures

Even though he has long gone from our shores, I still want to share some pictures on the concert day. He stopped in Malaysia on 21st April 2011 as one of his My World Tour stops. The venue was Stadium Merdeka.

Free tickets to give to friends & family
Crew tag which gives access to almost everywhere at the concert

Tune Talk staff getting the Bieber Fever bug

Outside stadium entrance
Tune Talk staff before the concert at one of the booths
Outside stadium entrance

Memorabilia galore
The Beliebers starting to fill up the stadium
Mizz Nina warms up the crowd. Great show by her
The Beliebers go wild as Justin makes his entrance
Justin shows his guitar playing skill.
A lucky girl gets close & personal with the Biebster
More of Justin Bieber
Tune Talk CEO poses with some satisfied fans

Selamat Hari Pekerja 2011


Kepada pembaca-pembaca Bo is a Nerd yang bekerja di ucapkan 
Selamat Hari Pekerja 2011

Ads by Nuffnang